Deelkunde

Home » Artikelen » Prof. Elwyn: Spinoza gasthoogleraar in AMC

Prof. Elwyn: Spinoza gasthoogleraar in AMC

Van 30 november tot 3 december was Elwynprof. Glyn Elwyn, hoogleraar Shared Decision Making, van de Universiteit van Dartmouth, New Hampshire, USA (en oorspronkelijk uit Cardiff, UK), te gast als Spinoza-hoogleraar in het AMC, op uitnodiging van de afdeling Medische Psychologie.

Naast de traditionele Spinoza-lezing, getiteld ‘Sapere Aude’ (Durf te weten) die door ongeveer 150 mensen van binnen en buiten het AMC werd bijgewoond, heeft hij diverse masterclasses gegeven over het meten van van gedeelde besluitvorming en het ontwikkelen van Option Grids™ voor diverse klinische specialismen. Verder heeft hij waardevolle input geleverd bij de afdeling Medische Psychologie en de AMC-werkgroep gedeelde besluitvorming. Ook gaf hij een interview voor het magazine ‘Discours‘ (voor de onderwijs- en opleidingsregio van het AMC) en droeg bij aan de discussie in het kader van Dappere Dokters.

Al met al was het een inspirerend bezoek en een stimulans voor velen die betrokken zijn bij de implementatie, het onderwijs en het onderzoek op het gebied van gedeelde besluitvorming, zowel in als buiten het AMC.

De presentatie van zijn lezing kunt u hier downloaden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: