Deelkunde

Home » Artikelen » Nationale Campagne Samen Beslissen

Nationale Campagne Samen Beslissen

Op 4 oktober is de campagne ‘Samen Beslissen’ gestart, op initiatief van de Federatie Medisch Specialisten en de Patiëntenfederatie NPCF. Hiermee vragen zij (meer) aandacht voor gedeelde besluitvorming in de spreekkamer. Een prima initiatief!

De kick-off vond in Den Haag plaats door minister Schippers en Bart Chabot. De campagne zal een jaar duren. Drie ziekenhuizen zijn als eerste gestart; het AMC in Amsterdam, het Westfries Gasthuis in Hoorn en het Bernhoven ziekenhuis is Oss. Dit zijn misschien niet ‘de beste jongetjes van de klas’, maar hebben wel de expliciete intentie om Samen Beslissen zo veel en zo goed mogelijk toe te passen.

In het AMC is de campagne herkenbaar aan een groot object bij de ingang van de polikliniek, diverse posters bij de hoofdingangen en ‘talking pieces’ op de balies en in de wachtkamers die patiënten, bezoekers en zorgverleners eraan herinneren om gezamenlijk behandelopties te bespreken. Kaartjes met de ‘3 goede vragen’ (www.3goedevragen.nl) zijn  beschikbaar voor de patiënten om zich op het gesprek voor te bereiden. Zes poliklinieken zijn nu gestart en steeds meer afdelingen sluiten zich aan.

Meer informatie is te vinden op de campagne-website www.begineengoedgesprek.nl. Hier kunt u zich ook als ziekenhuis aanmelden!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: