Deelkunde

Home » Tools » Videoclips

Videoclips

In deze introductiefilm wordt het belang van gedeelde besluitvorming geïllustreerd.

Hieronder ziet u enkele videoclips van clinici, waarin zij uitleggen hoe zij in de praktijk gedeelde besluitvorming toepassen.

Orthopeed dr. Jos Bramer legt uit hoe hij met kinderen  (en hun ouders) met een maligne bottumor in een been de mogelijke operatieve behandelmogelijkheden bespreekt.

 

Vaatchirurg prof. dr. Ron Balm geeft aan hoe hij met de patiënt de voor- en nadelen van behandelmogelijkheden voor een abdominaal aneurysma (verwijding van de buikslagader) wikt en weegt.

 

Verpleegkundig specialist Femke Piersma legt uit hoe gedeelde besluitvorming kan plaatsvinden bij patiënten met hartritmestoornissen.

 

Hoofdonderzoeker Dirk Ubbink en verpleegkundige Mariëtte Weterman vertellen hoe gedeelde besluitvorming door artsen en verpleegkundigen in het AMC steeds meer wordt toegepast:

 

Voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC, prof. Marcel Levi, gaf in een televisie-uitzending zijn visie op het belang van gedeelde besluitvorming, in het kader van de discussie over “Moet alles wat kan”:

 

Kinderarts Merit Tabbers geeft in een uitzending van “Heel Holland zorgt” (SBS6) aan waarom zij gedeelde besluitvorming zo belangrijk vindt.

%d bloggers liken dit: