Deelkunde

Home » Artikelen » Option Grids ook effectief voor SDM

Option Grids ook effectief voor SDM

Uit een artikel van prof. Glyn Elwyn dat binnenkort verschijnt, blijkt dat een option grid handig is om gedeelde besluitvorming te bevorderen voor en door patiënten met knie-artrose en hun fysiotherapeuten. De option grid bevat op één pagina informatie over de behandelopties en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Uit de studie bleek dat het inzetten van deze option grid tijdens het consult de kennis van de patiënt vergrootte over de aandoening en behandelopties, zonder dat het consult meer tijd kostte. Bovendien werd de patiënt beter betrokken bij de besluitvorming (gemeten met de OPTION-12 score).

Het zijn dus zeker niet alleen keuzehulpen die helpen bij het bevorderen van gedeelde besluitvorming!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: