Deelkunde

Home » Artikelen » National Voices

National Voices

Een Britse liefdadigheidsinstelling gericht op gezondheid en zorg, National Voices, heeft verschillende “meeneem”-documenten ontwikkeld die aangeven hoe mensen het beste zijn te betrekken bij gedeelde besluitvorming.

Deze documenten zijn reviews van beschikbare evidence op het gebied van preventie, informatievoorziening, uitbreiden van ervaring, bevorderen van zelf-management en gedeelde besluitvorming. Op basis van bijna 800 systematische literatuuroverzichten bieden zij eenvoudige gidsen die te downloaden zijn via hun website: www.nationalvoices.org.uk/evidence.

De evidence is samengevat voor patiënten, zorgverleners, en zorginstellingen. Het omvat onderwerpen als kennis, ervaringen, gebruik en kosten van de gezondheidszorg en uitkomsten van zorg.  Dit biedt een mooi overzicht van verschillende soorten interventies. Het geeft ook een goed overzicht van de beschikbare literatuur bij de aanbevelingen en geeft ook aan welke interventies met sterke evidence zijn onderbouwd.

Zie ook: Fahey T, BMJ 2014;349:g4855.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: