Deelkunde

Home » Artikelen » BMJ: ontbrekend bewijs voor kostenbesparing door decision aids weer tegengesproken

BMJ: ontbrekend bewijs voor kostenbesparing door decision aids weer tegengesproken

Walsh had vorige maand aangegeven dat er onvoldoende evidence is dat het gebruik van keuzehulpen leidt tot een verlaging van de kosten in de gezondheidszorg (Walsh T et al, BMJ 2014; PubMed ID: 24458654).
Deze maand pleit Katz (Katz SJ, BMJ 2014;348:g1172; PubMed ID: 24500345) ervoor om keuzehulpen te zien als kosten-effectief i.p.v. kostenbesparend. Toekomstig onderzoek zou zich moeten richten op het toepassen en evalueren van interventies (waaronder keuzehulpen) die de effectiviteit van arts-patientcontacten verhogen tegen acceptabele kosten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: