Deelkunde

Home » Artikelen » Ziekenhuispatiënt nog onmondig

Ziekenhuispatiënt nog onmondig

In een recent artikel in het Medisch Contact wordt aangegeven dat in ziekenhuizen nog weinig ruimte is voor mondige en kritische patiënten. “Kritisch meedenkende patiënten moeten bovendien opletten dat ze niet worden weggezet als lastig en veeleisend en daardoor een tekort aan zorg krijgen.” Dat stelt het Rathenau Instituut in het rapport ‘Sterke verhalen uit het ziekenhuis’.

De autonomie van de professionals en van de standaarden en richtlijnen biedt volgens de auteur nog weinig ruimte voor een actieve bijdrage van de patiënt. Patiënten voelen zich slecht geïnformeerd over procedures, diagnoses en behandelingen. (S. Paauw, Medisch Contact 2014;13:630.)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: