Deelkunde

Home » Artikelen » BMJ: Keuzehulpen verlagen de gezondheidszorgkosten (nog) niet

BMJ: Keuzehulpen verlagen de gezondheidszorgkosten (nog) niet

Een recent overzichtsartikel in het BMJ van de groep van Glyn Elwyn (Walsh T et al, BMJ 2014; PubMed ID 24458654) geeft aan dat het gebruik van keuzehulpen niet duidelijk leidt tot een vermindering van kosten in de zorg, ook al zouden patiënten die een keuzehulp hebben gebruikt geneigd zijn tot het kiezen van minder invasieve behandelingen.
Onze recente systematic review over chirurgische keuzehulpen (Knops AM et al, Ann Surg 2013; PubMed ID 23470574) liet inderdaad gemiddeld 20% reductie van dit aantal invasieve behandelingen zien. Deze bevatte echter geen financiële gegevens.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: