Deelkunde

Home » Artikelen » Keuzehulpen die gedeelde besluitvorming echt bevorderen

Keuzehulpen die gedeelde besluitvorming echt bevorderen

Keuzehulpen kunnen gedeelde besluitvorming bevorderen, maar de meeste zijn moeilijk om te maken, lastig te updaten en worden uiteindelijk maar weinig toegepast. Keuzehulpen zijn bovendien geen garantie dat gedeelde besluitvorming ook werkelijk plaatsvindt.

Thomas Agoritsas met andere kopstukken op dit terrein beschrijven in een artikel in het British Medical Journal van deze week (art-agoritsas-bmj-2015.pdf) waarom dit zo is en beschrijven een veelbelovend nieuw, digitaal model (de MAGIC App en het SHARE-IT project) dat nuttiger kan zijn voor zorgverleners en patiënten om gezamenlijk te gebruiken in de spreekkamer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: