Deelkunde

Home » Artikelen » Arts en patiënt samen verantwoordelijk voor gepast gebruik van zorg

Arts en patiënt samen verantwoordelijk voor gepast gebruik van zorg

In een internationaal manifest leggen ten minste 10 landen vast wat zij gaan doen aan het stimuleren van gepast gebruik van zorg. Zowel artsen als hun patiënten spelen hierbij een belangrijke rol. Het manifest is een van de uitkomsten van de ‘Choosing Wisely’ bijeenkomst in Amsterdam vorige maand, waar 10 landen bij elkaar kwamen om ervaringen met gepast gebruik van zorg met elkaar te delen.

In het voorgenomen manifest leggen zorgprofessionals uit de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Japan, Nieuw-Zeeland, Engeland, Australië, Denemarken, Italië en uiteraard Nederland gezamenlijke doelen vast om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren, en in het verlengde daarvan mogelijk kosten te besparen. Voor het behalen van deze doelen zijn artsen en patiënten samen verantwoordelijk. Via diverse lokale campagnes krijgen zij concrete handvatten aangeboden om direct werk te maken van gepast gebruik van zorg.

Ook in het BMJ heeft Richard Hurley hier recent aandacht aan besteed.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: