Deelkunde

Home » Nieuws » Shared decision making op Landelijke Vaatdag 2014

Shared decision making op Landelijke Vaatdag 2014

Elk jaar organiseert De Hart&Vaatgroep een landelijke dag voor mensen met een vaataandoening en hun naasten. Tijdens deze bijeenkomst op 17 mei komt u meer te weten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedeelde besluitvorming bij de behandeling van vaataandoeningen.

Tijdens deze dag zal dr. Anouk Knops, arts en klinisch epidemioloog, iets vertellen over de keuzehulp die zij heeft ontwikkeld voor patiënten met een buikaneurysma. Uit haar onderzoek blijkt dat patiënten inconsequent worden geïnformeerd over hun aandoening en de beschikbare behandelmethoden. Een keuzehulp kan dit verbeteren, geeft de patiënt meer kennis en leidt niet tot meer angst.

Ook zal de theatergroep PodiumT via een interactief toneelstuk laten zien hoe samen beslissen in de spreekkamer gaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: